Netværk - Danske Blogs

Danske online markedsførings blogs som jeg læser

Jeg har på det sidste været ude og holde 2 foredrag omkring online markedsføring. Her fik jeg stillet det samme spørgsmål begge gange… “Kan du ikke nævne et par blogs eller lignende, hvor vi kan læse mere?” og jo det kunne jeg da godt, men det blev nogle jeg bare fik slynget ud og mange af de blogs er på engelsk. Det fik mig til, at tænke over udvalget af danske online markedsførings blogs som jeg læser og får en masse ud af.

Jeg har derfor samlet 5 blogs herunder som jeg ofte tager et kig forbi, for at finde ny inspiration og viden.

#1 Micky Weis – Online Markedsføring generelt

For det første er Micky Weis en af de mest hårdt arbejdende personligheder jeg har mødt. Dét baserer jeg på hans cases, som jeg både har læst og hørt om til diverse foredrag. Han har rigtig mange succeser under bæltet allerede og har bare generelt en bred viden om faget.

Hvad søger jeg hos Micky?
Normalt når jeg bevæger mig ind på Mickys blog er det enten for at få mig et godt råd omkring content eller social media marketing, eller også er det for at få et motivationsboost til min hverdag som online markedsførings nørd.

Anbefalede indlæg
1) 17 tips til at blive online markedsføringsguru
2) SlikhaarTV: 1 million subscribers & 5.000 ordrer
3) Bliv stjerneblogger: Sådan starter du en blog

#2 Halfdan Timm – Iværksætteri og generel E-commerce

Da jeg startede min første virksomhed var Halfdan en af de personligheder, som var meget aktive på den “unge iværksætter” scene. Så helt automatisk har jeg fulgt hans indlæg i lang tid efterhånden. Halfdan er den slags iværksætter, som jeg har meget stor respekt for. Han forstår at bygge en virksomhed og lader ikke andre klare det “sure” arbejde. Mange unge iværksættere køber sig ud af sine problemer i dag, hvilket er en skam. Halfdan er et godt eksempel for det modsatte.

Hvad søger jeg hos Halfdan?
Når jeg besøger Halfdans blog er det også et mix af iværksætter tips og SEO tips. Hans cases er gode og tilpas fyldige og nu hvor han har ikke længere har JUF at tænke på, kan vi andre glæde os over at der er mere tid til, at skrive på bloggen ;-)!

Anbefalede indlæg
1) Pagerank er død – Long live the king
2) Sådan skriver du 35.000 ord på under 24 timer (Et rigtig sjovt og lidt uortodoks indlæg)
3) Fokus er alt: En hymne til mine døde projekter (Et indlæg jeg tog til mig for noget tid tilbage)

#3 Sleeknote Blog – Inside e-commerce

Inside e-commerce er et koncept, som Emil Kristensen har lavet på Sleeknotes blog. Det er nogle utrolig spændende indlæg, om virksomheder der begærer sig på det online marked på forskellige måder. Indtil videre har Inside e-commerce været utrolig godt og jeg håber de holder dampen oppe og forsætter med at lave de gode indlæg!

Hvad søger jeg på Sleeknote bloggen?
Pt. søger jeg disse “inside e-commerce” indlæg, da det hovedsagligt har været deres fokus indtil videre. Indlæggene har været på engelsk, men det har nu ikke gjort det store synes jeg. Indlæggene giver et rigtig godt indblik i andre virksomheder, som på mange måder minder om Firtal (der hvor jeg arbejder). Så på den måde er det vildt spændende og høre om deres forskellige tiltag og udfordringer. Og hvem ved, måske er der ikke længe til at det er Firtals tur til at lave en inside e-commerce?!

Anbefalede indlæg
1) Inside E-commerce – JYSK
2) Inside E-commerce – CYKELPARTNER

#4 Henrik Bondtofte – SEO optimering

Henrik Bondtofte er en af de meget erfarne danske online markedsføringsspecialister, med et speciale i søgemaskineoptimering. Det er hvert fald i SEO faget jeg har læst mange af Henriks indlæg og specielt husker jeg, at hans e-bog “Linkbuilding bogen” var en af mine første bekendtskaber med emnet.

Hvad søger jeg hos Henrik Bondtofte?
På Henriks blog søger jeg specifikke tekniker og gode råd indenfor SEO og linkbuilding. Siden jeg læste hans bog har jeg altid søgt tilbage til hans blog for, at finde lidt mere. Jeg er sikker på at han også har udvidet sin viden til andre felter, så det skal jeg helt sikkert også have kigget på ved lejlighed.

Anbefalede indlæg
1) Sådan vurdrer du om et link er din tid værd
2) AuthorRank
3) 7 gode råd til din linkbuilding

#5 Martin Thorborg – Iværksætteri

Meget kan man sige om Martin Thorborg, men det er virkelig svært at tage fra ham, at han er en inspirerende personlighed. Da alting startede for mig et par år tilbage, var han den person der fik mig igang med det hele. Alene af den grund, er han her på min liste. Han er lidt “The Godfather” for unge iværksættere og det synes jeg er prisværdigt – på trods af at mange ting han har lagt ud på facebook osv. efterfølgende ikke lige har været min smag, så er han en af grundene til at jeg er dér, hvor jeg er i dag.

Hvad søger jeg hos Thorborg
Ja det er lidt sjovt… Jeg søger ikke længere det jeg gjorde i starten. Dengang søgte jeg inspiration og tips til at komme igang, men i dag søger jeg bekræftelse i at jeg tog det rigtige valg. Samtidig giver Martin stadig nogle gode pointers ind i mellem om, hvordan man skal holde motivationen oppe og bare klø på! Og så er han sku også meget sjov…

Anbefalede indlæg
1) Fokuserer du på SEO og Adwords når du ingen vegne (jeg er ikke nødvendigvis enig i indlægget, men det er en sjov pointe)
2) BOG – Iværksætter til jeg dør

Hvilke blogs læser du? Kommenter herunder så jeg kan få endnu mere ny viden!

Peace Out!
Chris Kleis

2 replies
 1. Jimi Hove
  Jimi Hove says:

  Hej,
  Jeg er lige begyndt at følge dig på Facebook. Og det er jeg også med Micky Weiss.
  Jeg er selv en af de gamle drenge i faget, men det er ikke nødvendigvis bare godt, fordi i de gamle dage var det nemt at ranke indenfor seo, og folk forventede mindre ved et besøg på en hjemmeside, så derfor var det nemmere.

  Jeg forudså dengang at næste generation indenfor online markedsføring ville blive langt skarpere end os, og det blev i. Derfor vil jeg ikke anbefale nogle helt specifik, bortset fra at du har valgt et par af mine helt store favoritter her. Men min stemme går til alle de nye, unge , skarpe, sultne, men også blide, bløde og rare nye ansigter i branchen,

  Mvh
  Jimi

  Svar
  • Chris Kleis
   Chris Kleis says:

   Hej Jimi!
   Det er jeg meget glad for. Jeg synes nok også jeg havde set dit navn poppe op ind imellem. Jeg er meget enig! Stort set alt i faget har taget en stor drejning og der er kommet rigtig mange nye unge hoveder, som virkelig gør det godt på scenen. Det er vildt spændende og følge dem.

   Jeg håber du kan få noget ud af og kigge forbi mit site ‘once in a while’! 🙂

   Mvh.
   Chris Kleis

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *