Gode WordPress Plugins

Hvis du har en blog eller et andet content website, som er bygget på wordpress, er det vigtigt at du har en række essentielle plugins. Dine læsere skal kunne interagerer med dine indlæg og du skal fange dem og fastholde dem, så de vender tilbage og læser dine andre indlæg.

I dette indlæg vil jeg give mine bud på gode wordpress plugins, som jeg bruger hyppigt for at gøre min blog mere interessant og samtidig skabe faste læsere.

Jeg vil enormt gerne høre fra dig, hvis du har nogle andre plugins eller værktøjer, som du mener jeg har overset eller måske kunne bruge. Så smid endelig en kommentar eller en mail til mig!

Yoast SEO

Du ved naturligvis godt, at det er super vigtigt at dine indlæg – og side generelt – er SEO optimeret. Yoast SEO fungerer lidt ligesom en SEO butler. Med Yoast SEO installeret på dit website, kan den altid give dig en idé om, hvor godt dit indlæg er sat op rent SEO mæssigt.

Du vælger et ord eller en sætning, som skal være dit fokussøgeord til indlægget eller siden. Derefter fortæller Yoast SEO dig hvilke elementer du har glemt, som er vigtige for at din SEO bliver bedre på siden.

Yoast SEO giver dig mulighed for, at sætte din Meta title og description til lige det du har lyst til. På Den måde vil dit indlæg altid være 100% optimeret til visninger på google. Samtidig får du muligheden for, at optimere dine indlæg til So-Me (social media). Dette er mega essentielt og man kan med stor fordel finde på en seperat titel til sit indlæg på Facebook. I og med at So-Me har et meget hverdagspræget sprog, kan du øge din CTR (click through rate) gevaldigt ved at smide et mere catchy ord med mere power i på Facebook.

Eksempel:
Wordpress plugins

På dette indlæg har jeg valgt sætningen “WordPress plugins” og så fortæller Yoast mig, hvordan jeg har gjort/eller ikke har gjort brug af fokussøgeordet/sætningen. Alt efter hvor mange af parametrerne jeg har husket, giver dette wordpress plugin mig en pointer i retningen af, hvor godt indlægget er optimeret i forhold til det søgeordet.

Bloom

Dette wordpress plugin er et af dem, som jeg først har fået erfaring med for nylig. Det er jeg rigtig træt af, da det er et genialt plugin!

Bloom giver dig kort sagt muligheden for at nemt – men utrolig flot- at lave en stilren nyhedsbrevsindsamling. Det er den du kan se i min højre sidebar. Den er super simpel og sætte op, style og placere på dit site.

Det eneste det kræver, er en API key fra det mailsystem som du benytter. Jeg bruger f.eks. mailchimp til at lave nyhedsbreve med, så dér bliver mine signups og samlede. Så hver gang en læser tænker “ham der Chris Kleis vil jeg egentlig gerne høre noget mere fra” og de tilmelder sig via Bloom, bliver de samlet på en liste i mailchimp.

Når du så skal oprette en “optin” som de kalder det, starter du med at vælge hvilken type du vil lave. Her er der 6 valgmuligheder, som du kan teste på dit site. Jeg har prøvet en del forskellige, på meget forskellige sites efterhånden. Der danner sig et klart mønster af, at de forskellige pop-ups er de bedst performende. Det er dog helt klart værd, at teste på dit eget site!

Bloom - New Optin

Herefter skal du blot style den og vælge, hvordan den skal blive vist på din side og så er du all good to go! Og så kan du jo passende lige tilmelde dig min liste over i højre side 😉

Easy Social Share Buttons

Der findes rigtig mange wordpress plugins, som kan implementeres til at få en mere social profil på dit site. Jeg har virkelig prøvet mange forskellige – som i rigtig mange – men jeg er endt med at være utrolig glad for dette plugin: Easy Social Share Buttons.

Det kan rigtig mange forskellige ting og give dig samtidige mulighed for, at være 100% herre over hvor, hvornår og hvad der skal blive vist, alt efter hvilke sociale medier du benytter.

Godt nok koster det 19$, men det er penge givet rigtig godt ud, hvis du tager din blog seriøst. Selvom det “kun” er et delingsværktøj, er det et komplet delingsværktøj. Du slipper for at bøvle med ét plugin til Facebook, ét til Twitter og ét til Linkedin. Her får du det hele samlet i et overskueligt og komplekst interface.

Fordele:

 • Alle medier samlet i ét plugin
 • Overskueligt og komplekst interface
 • Det ultimative delingsværktøj

WP Total Cache

Dette wordpress plugin er et wordpress performance optimization (WPO) plugin, som er lavet 100% til at skulle optimere din page speed på sitet. Page speed er både med til, at optimere din generelle SEO værdi på siden og samtidig giver du en bedre oplevelse for brugerne.

Det er et utrolig nemt plugin at bruge. Alt du skal gøre er at installere det – that’s it. Du kan selvfølgelig med fordel konfigurere det efter lige netop dine behov, men som udgangspunkt kan du sagtens bare installere det og bruge dén standard konfiguration, som dette plugin tilbyder. Jeg vil dog klart anbefale og dykke lidt ned i WP Total Cache’s mange indstillinger og sætte det op efter dit eget behov.

W3 Total Cache giver en optimeret oplevelse for dine brugere ved, at give en bedre server ydelse + at det reducerer download tiden på dine sites. Det betyder meget simpelt, at download tiden af siden bliver hurtigere.

Jeg oplevede et boost med det samme, jeg installerede WP Total Cache. Ca. 10 “point” på google’s speed test insight. Det synes jeg bestemt er en helt simpel installation værd!

Kraken.io

Jeg har naturligvis gemt det bedste til sidst! Dette er det nyeste af mine wordpress plugins og jeg er fuldstændig forelsket i det!

Kraken.io er et plugin, som hurtig og effektiv kompressor af dine billeder. Når dine billeder ryger igennem kraken.io sparer den dig for båndbredde (bandwidth) og naturligvis plads på dit site, som er med til at give dig en væsentlig bedre load time på dit site.

Det helt geniale ved Kraken.io er, at det ikke går ud over kvaliteten på billederne! Selvom billedet størrelse i kb/mb bliver væsentlig formindsket går det ikke ned på kvalitet pga. komprimeringen. I forhold til det man sparer på sit site, er de små penge som kraken.io koster, penge givet virkelig godt ud!

For at give et eksempel har jeg taget resultatet af Kraken.io’s arbejde på mit sidste indlægs billeder:

Kraken.io doing work!

Dét som du kan se på billedet er, at Kraken.io har sparet mig for 29,54% i størrelsen af det øverste billede og 52,56% på det andet billedet. Forestil dig så at du havde lavet 100 indlæg med ca. 2-4 billeder til hvert indlæg… Det er rigtig mange %’er som du kan spare!
Selvom du ikke har haft kraken.io på dit site, kan du sagtens købe og installere dette plugin nu og stadig spare en helt masse procenter!

Final words…

Det var alt jeg lige havde på hjertet i denne omgang! Jeg håber du kan bruge nogle af disse wordpress plugins til noget og at du kan optimere dit/eller en andens site endnu mere.

Jeg vil utrolig gerne høre, hvis du har nogle oplagte plugins som jeg har overset eller som du bare rigtig gerne vil dele ud af. Personligt er jeg ret stor fan af CMS systemet, så jeg vil utrolig gerne kunne gøre endnu mere i det.

Hvis du ikke har fået nok af wordpress plugins, kan du finde en endnu mere dybdegående artikel lige her: De bedste wordpress plugins – Den komplette liste af Jonathan Lindahl

Peace out!
Chris Kleis

1 svar
 1. Alex
  Alex says:

  Jeg vil gerne også anbefale ShortPixel billedoptimering plugin
  https://goo.gl/j4Rnkn

  Udover bedre komprimering, har det også mulighed for at optimere hovedparten af alle billederne på dit WP websted med et enkelt klik . Og det koster mindre 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *