Mit første salg af virksomhed – Capshoppen.dk

Fredag d. 13 november 2015… En dag jeg vil huske resten af mit liv! Det var nemlig dagen, hvor jeg solgte min første virksomhed. Det er en smule ambivalent og skulle sige farvel til sin første virksomhed, men omvendt er jeg også helt sikker på at det er det rigtige valg – både for Christian (min partner) og mig selv.

Grunden til salget havde ikke noget og gøre med, at det var en dårlig forretning eller noget i den dur. Det handlede simpelthen om, at Capshoppen.dk ikke fik den kærlighed den fortjener, pga. at både Christian og jeg har haft vores fokus andre steder. Vi satte os derfor ned og så hinanden i øjnene og blev enige om, at vi ikke kunne overskue at drive Capshoppen på den måde, som den fortjener.

Dét at holde fokus

Når man ligesom mig har gang i mange forskellige ting har jeg lært nu, at det er sindsygt vigtigt at prioritere sin tid godt og holde fokus på dét, som tilfører dig mest glæde, erfaring og der hvor du føler du for mest ud af din tid. Mit arbejde hos Firtal og Made4men er dér hvor jeg føler, at jeg får mest ud af min tid og samtidig er det dér hvor jeg er mest glad og tilfreds. Samtidig er min stilling hos Firtal en meget krævende stilling, som jeg ikke vil tage for givet. Derfor føler jeg, at jeg skylder Firtal mit fulde fokus – og det tror jeg på at jeg kan give dem nu!

Jeg vil stadig forsøge at udvikle mine kompetencer ved, at bruge tid på at arbejde med lidt SEO, programmering osv. for andre, men ved “kun” at have Firtal tilbage kan jeg være langt mere fleksibel med min tid og stadig tilfører mig ny viden den vej.

Processen af salget

Jeg skal indrømme blank, at jeg var super nervøs det vi skulle sætte gang i projekt “salg af capshoppen”. Jeg havde aldrig solgt en virksomhed før i den størrelsesorden og alene tanken om, at der skulle overføres x antal kroner, varelager skulle stemme og vi skulle finde en køber som vi kunne stå inden for at sælge til. Alle disse elementer skræmte mig rigtig meget og der er det jo rigtig godt, at have en partner som virkelig er god til at sætte sig ind i den slags sager!

Hvor sælger man en virksomhed?

Vi kendte naturligvis til sitetrader.dk og amino virksomhedsbørs, men skal du have en bare nogenlunde eksponering af dit salg koster det knapper. Vi så ikke andre muligheder end at slå op begge steder og derefter dele vores eget opslag på diverse Facebook grupper med relevans for salg af virksomheder. Det lykkedes os og få henvendelser allerede dagen efter opslaget på alle medier.

Det kan være utrolig svært, at vide hvilke mennesker man handler med. Vi brugte selvfølgelig derfor de meget gængse metoder med, at tjekke både Facebook, Linkedin og proff for, at finde ud af hvor seriøse de forskellige henvendelser var. Vi svarede pænt på dem alle sammen – naturligvis – men man kunne hurtigt tegne sig et billede af, hvem der var seriøse og hvem der bare ville spørge for at spørge.

Vi har haft 4 henvendelser som vi arbejdede videre med. En god blanding af forskellige købere, som endte med at give mig 3 forskellige erfaringer.

Erfaring #1
Hvis en køber er alt for energisk og snakker for meget er det højst sandsynligt fordi, at køber ikke har har noget at have dét i. Snakken går generelt om emner, som ikke direkte har noget med salget at gøre. CUT TO THE CASE eller find en anden køber.

Erfaring #2
Kend din virksomhed. Det giver selvfølgelig lidt sig selv, men det kom alligevel bag på mig, HVOR mange tal, produkter og jeg ved ikke hvad, som jeg burde kende til med det samme de spurgte. Der skal jeg blankt erkende, at jeg ikke var nok forberedt. Derfor har jeg lovet mig selv, at alle virksomheder jeg kommer til at have med at gøre i fremtiden, vil jeg kende hele vejen igennem og altid være forberedt.

Erfaring #3
Nok den aller vigtigste erfaring jeg tager med mig fra dette salg af capshoppen. Det tager fandme – undskyld mit sprog – hårdt på én personligt. Nu kan jeg kun tale af egen erfaring, men jeg har været overvældet af hvor hårdt/svært det er at sælge sin virksomhed på en ordentlig måde. Heldigvis for mig havde jeg min partner til at støtte mig op af, men det var stadig en ordentlig omgang. Jeg havde næsten en 3 uger, hvor jeg ikke sov ret meget og der blev spillede på hele følelsesregistret. Nu står jeg på den anden side og er vildt glad for oplevelsen, uanset hvor mærkeligt det lyder. Det er bare rigtig rart at vide, at det var det rigtige valg man tog og at man nu kan fokusere på det, der er vigtigst lige nu!

Hvad skal der så ske nu?

Nu er jeg ‘virksomhedsløs’ hvilket er en kæmpe lettelse, når jeg tænker på det job jeg har. Så derfor forbliver jeg nok dét i et stykke tid. Hele grunden til salget er trods alt pga. mit job…
Det er BESTEMT ikke udelukket, at jeg vender tilbage som virksomhedsejer. Målet er stadig, at skabe noget selv en dag, men så længe at jeg er aller mest glad hos Firtal, er jeg at finde dér!

Last words…

Det her indlæg har jeg haft rigtig mange tanker omkring. Skulle jeg skrive det eller lade vær? Hvor skulle fokus ligge osv. Det er endt med lidt af en rodebunke og det beklager jeg! Den er ikke så teknisk, som den skulle have været, men er i stedet blevet mere personlig for der hvor jeg er nu, er det faktisk lidt vigtere.

Chris Kleis

Peace Out!
Chris Kleis

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *